Αποδείξεις, όχι μόνο προθέσεις και λόγια

του Δημήτρη Γεωργακή

 

Μπροστά στην πρόκληση της εποχής οι τρόποι με τους οποίους ένας δήμος, μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του νέου τοπίου που διαμορφώνεται είναι συγκεκριμένοι. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πλέον ότι δεν ήξερε.

Πολλά κατά καιρούς έχουν ειπωθεί και περισσότερα έχουν γραφεί από άξιους συμπολίτες μας, με πρόθεση ανιδιοτέλειας και προσφοράς στον τόπο μας. Τα οικονομικά, τεχνολογικά και κοινωνικά δεδομένα του σύγχρονου τρόπου ζωής, δεν μπορούν όμως πλέον να σταθούν σε αοριστολογίες, ευχολόγια και ανέφικτα οράματα, που προφανώς θα θέλαμε όλοι να ικανοποιούνται . Τα προσπερνούν και αφήνουν την πρόοδο να αποτελεί χαμένη ευκαιρία κάθε φορά.

Δυστυχώς η διεκδίκηση της ψήφου των πολιτών δεν είναι διαγωνισμός μόνο καλών προθέσεων. Είναι κυρίως θέμα απόδειξης της ικανότητας τόσο διαχείρισης όσο και θεμελίωσης πολιτικών που δίνουν σοβαρή προοπτική για το μέλλον.

Η κοινωνική και οικονομική πρόοδος είναι σαφώς στόχοι για όλους και έχουν ειπωθεί από όλους σε κάθε προεκλογικό κείμενο. Οι πολίτες όμως πρέπει να ζητήσουν τις αποδείξεις που θα τους επιτρέψουν να εκλέξουν εκείνους που θα καταφέρουν να εκπληρώσουν τους στόχους της καλής διαχείρισης της καθημερινότητας τους, της ασφάλειας τους, της αξιοποίησης των φόρων που καταβάλλουν, της καλλιέργειας της κουλτούρας των παιδιών τους. Και αυτές οι αποδείξεις δεν είναι τα παχιά λόγια που επιδιώκουν να φέρουν ένα ρεύμα νικητή που δεν έρχεται γιατί ο κόσμος προτιμά να σιωπά αφού έχει κουραστεί. Δεν είναι οι φωτογραφήσεις σε κάθε κοινωνικό γεγονός έτσι ώστε εικονικά να παρουσιαστεί ένα ενδιαφέρον το οποίο σβήνει με το κλείσιμο της κάμερας.

Αποδείξεις είναι η κατάρτιση, η στάση ζωής σε καθημερινό επίπεδο, η επαγγελματική σταδιοδρομία, η γνώση των νέων τεχνολογιών καθώς μέσα από αυτές πλέον υλοποιούνται τα πάντα, είναι η σημασία που δίνουμε στις μελλοντικές γενιές. Αποδείξεις είναι ο σεβασμός και το έμπρακτο στήριγμα στην δυσκολία του συμπολίτη μας και όχι η εκμετάλλευση της για τη φρούδα φιλοδοξία μιας καρέκλας.

Εμείς του ‘’ΤΩΡΑ’’ αυτές τις αποδείξεις τις παρουσιάσαμε με την καινοτόμα εφαρμογή για κινητά, μια νέα μορφή άμεσης ψηφιακής δημοκρατίας, με τη δημόσια δέσμευση μας για τις θέσεις ευθύνης, με συγκεκριμένο προοδευτικό πρόγραμμα, με την έμπρακτη συλλογικότητα, με την κατάρτιση και την εμπειρία των στελεχών μας, με τη φρέσκια αισθητική, με την καμπάνια για τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές, με το σεβασμό στην καθημερινότητα του πολίτη και όχι τη διατάραξη αυτής με κλείσιμο δρόμων για εγκαίνια. Και με αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές.