Αγώνας μακριά από χρώματα και ιδεολογίες

 

 Διανύoντας μέρες προεκλογικής περιόδου σε λίγο καιρό οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες επιλέγοντας τον επόμενο δήμαρχο της πόλης καθώς και τους Ευρωβουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν τα επόμενα χρόνια στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.  Δύο κάλπες που ημερολογιακά μπορεί να συμπίπτουν μεταξύ τους στην πραγματικότητα απέχουν αρκετά.

 

 Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα διαφορετικό κομμάτι από την κεντρική πολιτική σκηνή και αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει απόλυτα κατανοητό όχι μόνο από το λαό αλλά και από όλους τους τοπικούς άρχοντες.  Αποτελεί τη βάση του προβλήματος της μακροχρόνιας στασιμότητας και καλούμαστε όλοι να το ξεπεράσουμε και να καταφέρουμε να κάνουμε τα όνειρά μας για αυτό τον τόπο πραγματικότητα.

 

Το μοντέλο να ψηφίζουμε το δήμαρχο που υποστηρίζεται από την πολιτικό χώρο από τον οποίο προερχόμαστε αποδεδειγμένα δεν έφερε τα επιθυμητά για την πόλη αποτελέσματα. Η κοινωνία άλλαξε και ζητάει κάτι καινούργιο κάποιον που δεν θα εξυπηρετείται ατομικά και κομματικά συμφέροντα στο βωμό της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Πέρα της κοινωνίας μία τέτοια αλλαγή ήρθε και από τον νεο νόμο με το μοντέλο της απλής αναλογικής να επιτάσσει στους εκλεγμένους να ξεπεράσουν τις ιδεολογικές τους κόκκινες γραμμές και να συνεργαστούν για να πετύχουν το μοναδικό στόχο που πρέπει να έχει κάποιος όταν ασχολείται με τα κοινά της πόλης του. Αυτός δεν είναι άλλος από το να βοηθήσει την πόλη, να βοηθήσει το συμπολίτη και να προσφέρει το δικό του λιθαράκι στην τοπική κοινωνία.

 

Για να το αντιληφθούμε λίγο πιο απλά και κατανοητά είναι εύκολα κατανοητώ πως δεν υπάρχει αριστερός και δεξιός κάδος, δεν υπάρχει μπλέ και πράσινη λακκούβα. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος φιλελεύθερος ή σοσιαλιστής για να καταλάβει την ανάγκη για ανακύκλωση. Την ανάγκη  για να περπατήσει σε μία πόλη φωτεινή χωρίς σκοτεινά σημεία που δίνουν αίσθηση απόλυτης ανασφάλειας, καθώς και την ανάγκη για μία έξυπνη και σύγχρονη πόλη που η αναπτυγμένη τεχνολογία νικάει τη γραφειοκρατία. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν επιτάσσουν κομματικές γραμμές για να υλοποιηθούν. Το σύνολο αυτών χρειάζονται άτομα με περίσσεια διάθεση και ικανότητα για προσφορά.

 

Ο συνδυασμός ΤΏΡΑ απαρτίζεται από άτομα όλων των πολιτικών πεποιθήσεων. Εγώ μπορεί να αυτοπροσδιορίζομαι δεξιός, κάποιος άλλος αριστερός. Κανείς μας όμως δεν εκπροσωπεί κομματικά συμφέροντα.  Είμαστε  άτομα που αυτά που μας ενώνουν μοιάζουν υπέρογκα μπροστά σε αυτά που μας χωρίζουν.  Έχουμε όλοι κοινούς στόχους, κοινά όνειρα και κοινές φιλοδοξίες. Όλοι μας θέλουμε την πόλη μας ξανά ζωντανή.  Θέλουμε την πόλη μας ξανά ισχυρή. Θέλουμε την πόλη που θα δώσει ξανά τη σπίθα σε εμάς τους νέους να παραμείνουμε εδώ, να υπηρετήσουμε τον τόπο που γεννηθήκαμε, τον τόπο που αγαπήσαμε και αγαπάμε.

 

 Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι χρέος μας όλοι μας να ξεφύγουμε από χρώματα και να να κρίνουμε από το έργο επιλέγοντας  αυτόν που θα δώσει ξανά μία ανάσα ζωής σε αυτό τον τόπο.

 

ΚΟΡΩΝΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδιασμό
ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΡΑ - ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ