Στρατηγικός στόχος η ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΛΗ

Προστασία της Ζωής και της Περιουσίας των πολιτών, ως κορυφαία ατομικά δικαιώματα και προϋποθέσεις δημοκρατίας και ελευθερίας.

Στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να θωρακίζει  τα θεμελιώδη αυτά δικαιώματα λαμβάνοντας μέτρα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της.

Οι πόλεις αποτελούν κόμβους για την ανταλλαγή ιδεών, για το εμπόριο, τον πολιτισμό, την επιστήμη, την παραγωγικότητα, την κοινωνική ανάπτυξη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι πόλεις έχουν δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να προοδεύσουν κοινωνικά και οικονομικά.

Το μέλλον το οποίο θέλουμε, είναι ένα μέλλον όπου οι πόλεις μας, τα Μέγαρα, η Ν. Πέραμος, η Κινέττα, το Αλεποχώρι και οι οικισμοί, να προσφέρουν ευκαιρίες για όλους, πρόσβαση σε υπηρεσίες, μεταφορές και άλλα κοινωνικά αγαθά σε συνθήκες ασφάλειας και αρμονικής συμβίωσης των πολιτών.

 

Γι’ αυτό το Τωρα και ο Γ. Μπερδελής έχουν επεξεργαστεί ΛΥΣΕΙΣ για ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ:

 

1.    Ηλεκτροφωτισμός LED  για αποτροπή της παραβατικότητας.

Ανάπτυξη και μόνιμη συντήρηση ηλεκτροφωτισμού ικανού να αποτρέπει την παραβατικότητα, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση των πόλεων μας – Αποτελεί παγκοσμίως από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για την αποτροπή της παραβατικότητας.

2.    Δομές τοπικής ασφάλειας & προστασίας των δημόσιων χώρων με σύσταση Κοινωνικής – Συνεταιριστικής Επιχείρησης υπηρεσιών ασφαλείας ή Δημοτικής Αστυνομίας.

3.    Μνημόνιο συνεργασίας με την Αστυνομική Αρχή, προκειμένου να γίνονται δωρεές από τον δημοτικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της, για να έχουμε καλύτερη αστυνόμευση.

 

4.    Μηχανισμός προστασίας από φυσικές καταστροφές σε συνεργασία με Πανεπιστήμια.

 

5.    Κατασκευή φραγμάτων στα ρέματα για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα που εξαντλείται. Ένα πάγιο αίτημα πρέπει να υλοποιηθεί ώστε να δώσουμε οριστική λύση και στον κίνδυνο των πλημμυρών.    

ΤΩΡΑ – Γιώργος Μπερδελής, για τις πόλεις που μας αξίζουν!