Ονομάζομαι Λαζούρας Κωνσταντίνος, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νέα Πέραμο. 

Σήμερα, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στα   Μέγαρα   (όπου διατηρώ από το 2012 κατάστημα γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης) και στη Νέα Πέραμο (ανάπτυξη λογισμικού, υποστήριξη επιχειρήσεων, συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα πληροφορικής κτλ.).

Ξεκινώντας από το Λύκειο Νέας Περάμου, αποφοίτησα από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης συνεχίζοντας για μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο ίδιο αντικείμενο στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και μετέπειτα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (MBA-TQM) στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.   
   
Στο παρελθόν έχω εργαστεί σε πολυεθνικούς ομίλους εταιριών σε Ελλάδα και εξωτερικό (Forthnet/Nova, Intracom, Philips International Medizin Systeme, Agilent Technologies κ.α.), σε ερευνητικά ιδρύματα (ΙΤΕ), ως εκπαιδευτικός, στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην τοπική οικογενειακή επιχείρηση στη Νέα Πέραμο.

Στη μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία έχω συνεισφέρει από θέσεις ευθύνης σε κρίσιμα έργα ανάπτυξης λογισμικού για σημαντικούς οργανισμούς (Singapore Airlines, Ελληνικό Δημόσιο κ.ά.) φέρνοντας αποτελέσματα σε πλήθος διαφορετικών συνθηκών.  Έχω εργαστεί, μεταξύ άλλων, στον τομέα της υγείας (για την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων παρακολούθησης της κατάστασης ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας) όπως και στον τομέα του τουρισμού (σχεδιασμός και ανάπτυξη συστημάτων κρατήσεων και συγχρονισμού συμβάσεων για το συντονισμό εργασιών σε παγκόσμιο δίκτυο τουριστικών πρακτορείων, προώθηση ψηφιακών οδηγών πόλης σε μορφή εφαρμογής για έξυπνες συσκευές).   Στα πλαίσια έργων πληροφορικής, ερευνητικού ή/και εμπορικού χαρακτήρα, έχω συνεργαστεί είτε ως μέλος είτε ως επικεφαλής για την ανάπτυξη, οργάνωση και διαχείριση ομάδων συνεργατών με πολύ διαφορετικό υπόβαθρο (γνώσεων, δεξιοτήτων, ηλικιών, εθνικότητας) και διαφορετικές ευθύνες και ρόλους. Είμαι πιστοποιημένος επιθεωρητής/ επικεφαλής επιθεωρητής για συστήματα ποιότητας ISO 9001:2000/2008.  Γνωρίζω Αγγλικά και Γαλλικά, έχω γνώσεις Ιταλικών, Γερμανικών, Ισπανικών και Ρωσικών.

Μέλος συλλόγου παραδοσιακών χορών και αθλητής μπάσκετ μέχρι και τα φοιτητικά χρόνια, έχοντας έκτοτε ασχοληθεί με το τέννις, την ιστιοπλοΐα, τις καταδύσεις κ.ά. αθλήματα αλλά και εθελοντικές δράσεις, όσο η καθημερινότητα μου το επιτρέπει. Μου αρέσει να περνάω το χρόνο μου οικογενειακά, απολαμβάνοντας τη μικρή μας κορούλα και ελπίζοντας ότι θα μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον που δε θα υπολείπεται σε τίποτα, όσον αφορά στις υποδομές και τις ευκαιρίες, που θα έβρισκε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της χώρας μας.

Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ΤΩΡΑ Μέγαρα - Νέα Πέραμος και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Μπερδελή γιατί πιστεύω πως μπορώ, με θετική διάθεση, εμπειρία και γνώσεις, να συμβάλλω ενεργά στην προσπάθεια βελτίωσης της ζωής μας και αναβάθμισης του τόπου μας.

Απλά, πρακτικά και άμεσα, αλλά πάντα με σεβασμό και ενότητα, ήθος και πολιτικό πολιτισμό!