Ονομάζομαι Σιδέρη Παναγιώτα και είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Αθήνας με ειδικότητα τη πυγμαχία. Κατέχω πτυχίο Αγγλικής και Ιταλικής Γλώσσας.

Έχω πιστοποιηθεί και ειδικευτεί στο τρέξιμο ως (running coach). Έχω επίσης  παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια  «Άσκησης και αποκατάστασης τραυματισμών», «Διατροφής και Άσκησης», «Πρώτων Βοηθειών», «Aerial Yoga»   «Εκγύμνασης με ιμάντες». ,καθώς και « Λειτουργικής προπόνησης" . Επιπλέον, έχω πραγματοποιήσει την πρακτική μου άσκηση  για έξι μήνες ,σε γυμνάσιο και δημοτικό σχολείο.

Ξεκίνησα την αθλητική μου ενασχόληση ως επίλεκτη των κρατικών αθλητικών προγραμμάτων σε ηλικία  οκτώ ετών και έκτοτε δεν έχω πάψει στιγμή να ασχολούμαι με τον αθλητισμό . Αρχικά ξεκίνησα ως αθλήτρια μικρών αποστάσεων και στη συνέχεια ασχολήθηκα με το τρέξιμο μεσαίων και μεγάλων  αποστάσεων, κατέχοντας συχνά υψηλές διακρίσεις. Ασκώ το επάγγελμά της γυμνάστριας επί μια δεκαετία σε γυμναστήρια καθώς και σε διάφορα  προγράμματα του δήμου, εκπαιδεύοντας  ασκούμενους αλλά και αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών.